Rankoista rikosnimikkeistä syytettynä ollut suomiräppäri sai kuulla tuomionsa – Julkaisi uuden musiikkivideon ”Valehtelen”

Opaali

Päihdepainotteisista lyriikoistaan tunnettu suomiräpin legenda, Opaali, laittoi ulos uuden musiikkivideon lokakuun lopulla julkaistuun ”Valehtelen” -sinkkuunsa. Rankoista syytenimikkeistä Pirkanmaan käräjäoikeudessa vastannut artisti sai eilen torstaina 24. lokakuuta kuulla tuomionsa. Syyttäjä haki miehelle yli kahden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta mm. törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä vapaudenriistosta ja pakottamisesta. Kansliapäätöksellä julkistetussa tuomiossa kuitenkin luovuttiin törkeistä syytekohdista ja rangaistuksena käräjäoikeus päätyi lopulta yhden vuoden ja kahden kuukauden mittaiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Katso uusi video tästä:

Artisti on itse helpottunut oikeuden päätöksestä. Ainakin toistaiseksi vankilatuomion välttänyt Opaali suunnitteleekin pakenevansa kohua ja pakkasia Thaimaan lämpöön, jossa hän pystyy lataamaan kunnolla akkujaan ensi kesän koitoksia ja festariesiintymisiä silmälläpitäen. Mies on toistaiseksi kiinnitetty mm. Kouvolassa kesäkuun alussa järjestettävään Purpflash Beachfestival 2017 tapahtumaan ja hän odottaakin vilkasta keikka- ja festarikesää tulevan EP:n julkaisun tiimoilta. Myös uusia EP:n jälkeisiä biisejä on työstetty studiolla aktiivisesti.

Opaalin tuomio tuli vanhoista vuosia sitten miehen oletetusti  tekemistä tekosista. Kysyttäessä onko hän nyt ottanut opikseen, artisti vastaa rauhoittuneensa jo aikaa sitten. Nyt on aika keskittyä musiikkiin ja keikkailuun.

Valehtelen biisillä ja videolla artisti näyttää keskisormea kaikille sekä kertoo virkavallalle ja kaikille muillekin tukareille mitä on näistä mieltä. Mies on kyllästynyt kaikkiin hänestä levitettäviin huhuihin ja kertoo hiukan pilke silmäkulmassa vain valehtelevansa. Jokainen tulkitkoon itse kappaleen syvällisempää viestiä.

31-vuotias artisti tunnetaan gangsta räp -tyylisestä tuotannostaan, jossa ei liikoja kainostella huumeiden ja väkivallan esiintuomisen suhteen. Artistia pidetäänkin yleisesti oman tyylisuuntansa pioneerina Suomessa, sillä hän on tehnyt musiikkia aina vuodesta 1999 lähtien. Viimeisen levynsä ”Hinnalla millä hyvänsä” mies julkaisi vuonna 2010 Monsp Recordsin kautta. Tämän jälkeen hän kuitenkin muutti Thaimaahan ja vietti siellä hiljaiseloa viimeiset viisi vuotta, kunnes teki paluun Suomeen ja musiikin pariin aiemmin tänä vuonna sainattuaan levytyssopimuksen Olari 21 Musiikin kanssa.

Opaalilta on tulossa uusi EP alkuvuodesta 2017, joka kantaa nimeä ”Edelleen fiktillä vol 1”. Levyltä julkaistiin aiemmin kesällä ensimmäinen single ja musiikkivideo ”Se on se jäbä” ja lokakuun lopulla toinen single ”Valehtelen”.