MCP & Kimbo julkasivat uuden ’Kartanovolvo’ digisinglen

MCP & Kimbo

Kuuntele ’Kartanovolvo’ digipalveluista tästä

Espoolaiskaksikko MCP & Kimbo julkaisi tänään 15. huhtikuuta uuden sinkkulohkaisunsa alkukesästä 2017 ilmestyvältä kokopitkältä albumiltaan, joka tullaan julkaisemaan myöhemmin digi, CD ja LP (vinyyli) formaateissa. Kartanovolvo kertoo kaverusten hyvin palvelleesta autosta, jolla miehet ajelevat ympäri kyliä ja tekevät ekskursioita naapurilähiöihin ja paikkakuntiin. Ota rento asento, pistä tämä g-funkki soimaan ja antaudu rohkeasti miesten vietäväksi.

MCP & Kimbo ovat nuoria, mutta sielultaan ikäistään vanhempia artisteja. 21- ja 20-vuotiaat kaverukset edustavat espoolaisen räpin valoisaa tulevaisuutta. Miesten musiikki kumpuaa voimansa vahvasti 70- ja 80-luvun funkista ja onkin tämän vuoksi virkistävä poikkeus nykyskenessä, joka on täynnä trap ja grime henkistä soundia. Bändi suoltaa ulos espoolaista rataräppiä turhia kainostelematta, mutta kuitenkin vahvasti hymy suupielessä. Nämä huumoria hörsyvät nuoret miehet edustavat perinteiseen tapaan kotikulmiaan Espoon Latokaskessa ja he ovat ehdottomasti osa paikallisen suomirapskenen valoisaa tulevaisuutta.

Ohessa kaksikon ajatuksia uudesta sinkusta, alkutaipaleesta ja tulevasta levystä.

Mistä lähti idea tehdä biisi autosta ja miksi juurikin Volvo-merkkisestä sellaisesta?

– Saatiin Phunky Mr. Olavilta timmi biitti ja mietittiin miten tän sais parhaiten käytettyä. Jostain tuli idea omistaa koko träkki Kimbon luotettavalle V70 superkaaralle. Siitä se ajatus sitten lähti. Aika simppeli homma, MCP toteaa virne huulillaan ja ottaa huikan oluesta.

– Noinhan se hyvin pitkälti meni. Mängeri tais tokasta idean kuullessaan, että ”nytkö MCP tekee jotain v***n autoräppiä?”, Kimbo täydentää.

Miten innostuitte alun perin suomiräpistä ja mikä sai teidät ryhtymään artisteiksi?

– Mä pöllin broidin MP3-soittimen ja siel oliki hyvää musiikkia. Löyty Kemmurua, Vähäsiä ääniä ja Loost Koossia. Tavattiin MCP:n kanssa jossain pussikeitto meiningeissä ja fiilisteltiin räppiä yleisesti. Ei mennyt kauaakaan, kun MCP sit ehotti, että ruvetaanko duunaamaan duo proggista. Parhaimpia päätöksiä mitä oon tehny so far, Kimbo toteaa.

– Joskus 2000-luvun puolessa välissä broidi tykitti mun tuliterän iPod Shuffle 512 megatavusen täyteen ’Kauluspaitoja’ ja muita ikivihreitä räppiklassikoita. Siitä hommat on sit vähitellen kasvanu, MCP jatkaa.

Kuinka pitkään olette tehneet musiikkia?

– Räppäämisen alotus ei meidän kohdalla ole ollut päätös, vaan enemmänki pakotus. Big homie Mängeri ja eräs toinen vanha kaveri pakotti mut heittämään räpit niiden hevibiisille joskus 2011. Paskaahan se oli mut kuitenkin niin hauskaa, et oli pakko räpätä lisää. Myöhemmin päädyin jouluaattona 2014 aivan sairaassa jurrissa puhumaan Jeijjolle ohi suuni räppihommista ja se alko sit potkimaan mua perseelle. Mä taas pakotin sit Kimbon räppäämään joskus aikoinaan, koska en ois saanu setlistii ekalle keikalle mitenkään yksin väännettyä. Kimbon kanssa tekeminen on helposti paras päätös mitä oon tehny tähän mennessä #nohomo. Käynnissä on kolmas vuosi, kun duunataan MCP & Kimbo nimen alla musaa yhessä, MCP kertaa menneitä.

Millainen on tuleva levy ja mikä on sen nimi? Onko levyllä kantavaa teemaa?

– Se on kova ku kolmen ja puolen promillen känässä tehty hookki. Aika pitkälti Espoo ja Latokaski 34 edustusta. Platta kantaa nimeä ’Hyvän maun rajoiss’. Aina siinä ei toki ihan pysytä, MCP vastaa.

– Teema on elämäntyyli #viikonloppualkoholistinelämäeiolerankkaa, Kimbo tarkentaa.

Vanhaa kunnon rataräppiä siispä luvassa kokonainen platallinen myöhemmin kesällä. Pysy kartalla!