Lähiötyylit julkaisi uuden musiikkivideon Viimeinen hidas – Lue myös haastattelu

Katso Lähiötyylit yhtyeen uutuusvideo alta ja lue myös sen perässä oleva kaverusten haastattelu.

Lähiötyylit julkaisi viime viikolla digisinglen ”Viimeinen hidas”. Raita on perinteistä räppiä, josta huokuu vahvasti 90-luvun vaikutteet ja kaksikon katuläheiset lyriikat. Tänään 27. tammikuuta duo julkaisi sinkkulohkaisulleen myös musiikkivideon.

Lähiötyylit on tiukkaa lähiöräppiä suoltava kokoonpano, jossa espoolainen A. Luoti ja riihimäkeläinen KPV ovat lyöneet hynttyyt yhteen. Näiden kaverusten musiikki ei ole yleisesti ottaen lasten korville sopivaa, sillä aiheissa ovat vahvasti esillä päihteet ja ratapainotteinen elämäntyyli.

Duo on julkaissut aiemmin vuonna 2016 kaksi musiikkivideota ”Elä hetkessä” ja ”Näillä mennään”. Nyt alkuvuodesta 2017 paukahtaa ulos kaverusten ensimmäinen yhteinen kokopitkä albumi ”Peltsistä Matolaan”. Tämä julkaisu on suunnattu niille aitopäille, joille ug-status, lyriikat ja asenne ovat kaikkein tärkeintä musiikissa.

Miten Lähiötyylit yhteisprojekti sai alkunsa ja A. Luoti & KPV lyöttäytyivät yhteen samaan bändiin?

– Tehtiin joskus 2013 eka yhteinen biisi, jonka jälkeen mietittiin että joku EP vois olla aika kova juttu! Homma sit suju sen verran kivuttomasti, että vaihdettiin suunnitelmat kokopitkään. Se, että ollaan ihan alun perin päädytty yhteistyöhön, niin siitä täytyy antaa kaikki kunnia Mustalle Leskelle. Sehän meidät joskus esitteli toisillemme ja loppu alkaa ollakki sit jo historiaa, kertoo A. Luoti.

– Joo, Mustan Lesken kautta tutustuttiin. Frendit kuuntelin paljon Luodin/Dyniksen ja muiden espoolaisten musaa. Sitä kautta tuli sit itsekin kuunneltua ja kun tutustuttiin, niin pitihän sitä sitten jotain kimpassa duunaa. Ekan kimppabiisin jälkeen kelattiin sit tehdä ihan levy kimpassa, koska tyylit synkkas niin hyvin, KPV komppaa.

Mistä Peltsistä Matolaan levy kertoo, mikä on nimen takana ja onko albumilla jokin selkeä teema?

– Katu-/lähiöräppiä melko tiukalla, vakavalla ja gangstallakin asenteella. Biisit kertoo yleisesti tuntemuksista, mitä tuolla huudeilla tulee duunailtua ja kelailtua. Kappaleilla käydään läpi myös lojaaliutta yleisesti, hehkutetaan aitoa räppiä ja dissataan feikki paskaa, sanoo KPV virne huulillaan.

– Teema on selkeä, niin kuin nimikin jo kertoo. Vaikka paikkakuntaa vaihdetaan, niin paikan nimet on loppupeleissä ainoa muuttuva tekijä. Jos pitää vastata mistä levy kertoo, niin kai siellä on joku selviytymistarina taustalla, jatkaa A. Luoti.

Levyltä on nyt julkaistu kolme musiikkivideota, joista tämä viimeinen myös ihan virallisena sinkkuna. Mikä on teidän oma suosikkibiisinne levyltä?

– Valinnat on varmaan menny aika sääolosuhteiden völjyssä. Viimeinen hidas on yks meikän lemppareista ja siks omalta osalta annoin videolle ehdottomasti vihreetä valoa. Pakko myös fiilistellä Kovaa paskaa biisiä, mis on Villen (KPV) joku 17 vuotta vanha biitti, minkä se on naputellu jollain pleikkarilla kasaan. A. Luoti naureskelee.

– Mun mielestä kaikissa on vähän eri tunnelma. Elä Hetkessä on sellainen vähän letkeempi kesäbiisi, Näillä mennään taas synkempi ja syksyisempi ja Viimeinen Hidas sellainen ehkä vähän haikea. Ei ole sitten videotkaan ihan samanlaisia ainakaan. Näillä mennään on musta yks parhaiten onnistuneimmista biiseistä, mutta kyllä Lähiöposse on mun mielestä kuitenkin kovin träkki. Saatiin 12 douppia räppäriä mukaan ja kiteytettyä se neljään minuuttiin, kuvailee tuntojaan KPV.

Mitä Lähiötyyleiltä on lupa odottaa seuraavaksi?

– Tehdään Hullutiedemiehen kanssa uutta RMK187 levyä ja oma uus soololevy on kans suunnitteilla. Oon tehny paljon biittejä muille räppäreille, mukaan lukien A. Luodin tulevalle soololle. Aivan varmasti uutta Lähiötyylit kamaakin on tulossa jossain välissä. Nyt kuitenkin eka feattaillaan toistemme levyillä, vastaa KPV.

– Oma soolo on tosissaan aikalailla paketissa, mutta ehkä se on parempi pitää joku luova tauko… Ehkä. Suora vastaukseni on että tullaan kyllä kuulemaan, A. Luoti virnistää.

Katso yhtyeen aiemmat musiikkivideot alta.