Kuuhullu musiikkivideo julkaistiin eilen ensi maanantain superkuun kunniaksi – aika ulvoa ja bilettää kuin viimeistä päivää

kuuhullu_cover_kansi-1200

Pienen mietintätauon pitänyt Tukevat Kukot kaksikko julkaisi eilen torstaina 10. marraskuuta uuden musiikkivideon viikko sitten julkaistuun singleensä ”Kuuhullu”. Biisi on varsin ajankohtainen, sillä ensi maanantaina taivalla näkyy jättimäinen täysikuu. Maanantain kuu on maata lähimpänä oleva superkuu 68 vuoteen, joten toista mahdollisuutta tällaiseen kuuhulluuteen ei ihan lähiaikoina ole luvassa. Kuu näyttää 14 prosenttia suuremmalta ja jopa 30 prosenttia kirkkaammalta kuin silloin, kun se on kauimpana maasta. Niille, jotka oireilevat täysikuun aikaan, on kuuhulluus nyt siis lähempänä kuin koskaan.

Mistä kuuhulluus sitten aiheutuu? ”Kuuhulluuden aiheuttaa se, että kuun ollessa täysi se kohottaa aivojen nestetasapainoa. Tämä puristaa kiinteää aivomassaa tiukemmalle ja tuottaa omituisia kokemuksia. Kuuhullu voi seota väliaikaisesti, tai lopullisesti.”,  tietää kertoa Urbaani Sanakirja. Tieteellistä faktaa tälle ilmiölle ei taida olla olemassa, mutta ainakin näillä pojilla oireet ovat kaikkien nähtävissä. Videolla absinttia kuluu kuin se olisi vettä ja juhlinta on kovaa aiemmin tänä vuonna lopettaneessa The Tiger yökerhossa.

Itse kappale kertoo kuuhulluuden oireista ja miten se saa sinut ulvomaan kuin susi ja bilettämään kuin viimeistä päivää. En tiedä sinusta, mutta tänä viikonloppuna ainakin Tukevat Kukot ovat radalla.

Nyt julkaistua videota on työstetty rakkaudella. Sen kuvaukset aloitettiin jo maaliskuussa ja saatiin päätökseen puoli vuotta myöhemmin syyskuussa. Videon editointikin kesti kuukauden päivät. Tällaista videota ei siis ihan joka päivä tulekkaan vastaan Suomessa. Videon kuvauksesta ja editoinnista vastasi Sammy Marksman. Biisin on tuottanut Julius Blomfelt.

Katso musiikkivideo tästä:

Tukevat Kukot on mielen hämyisissä sopukoissa syntynyt ja fyysisesti Helsingin Kalliossa vaikuttava duo. Yhtye tuo omalla panoksellaan virkistävän tuulahduksen perinteiseen suomiräp-kenttään. Runoilijan mielellä, mutta poikabändin ulkonäöllä siunatut herrasmiehet käsittelevät musiikissaan usein synkkiä aiheita, joskin pilke silmäkulmassa. Kukkojen tuotannossa kulminoituvat massasta erottuvat biitit, vahvat sanoitukset sekä sulavaakin sulavampi ulosanti.

Yhtyeen synnystä ei ole vain yhtä tarinaa. Toistetuin niistä kertoo kuitenkin, että veljekset tapasivat valtion suosiollisella avustuksella herran vuonna 2004. Tätä seuranneella taipaleella duo on tehnyt musiikkia enemmän tai vähemmän aktiivisesti erinäisillä kokoonpanoilla. Näiden kokemusten pohjalta muotoutui vahva yhteinen näkemys millaista musiikkia artistit haluavat tehdä. Alkuvuodesta 2013 aikoinaan käytetty nimi, Tukevat Kukot, kaivettiin jälleen arkistoista ja sillä tiellä miehet ovat edelleen.