Färmyn toinen sinkkulohkaisu Babylon räjäyttää pankin grime-henkisellä tykityksellään – Uutuussingle julkaistiin tänään perjantana 8.6. musiikkipalveluissa

Kuuntele Färmy – Babylon musiikkipalveluista tästä

Olari 21 Musiikin uusimpiin sainauksiin lukeutuva Färmy julkaisi toisen sinkkulohkaisunsa perjantaina 8. kesäkuuta. Kyseessä on poikkeuksellisen monipuolinen lupaava artisti, joka yhdistelee eri genrejä taidokkaasti toisiinsa ja mieheltä luonnistuukin lähes tyyli kuin tyyli. Färmy hallitsee niin tuotannollisen puolen kuin myös räpäytyksen ja laulun teknisesti sekä lyyrisesti. Hän tasapainottelee taidokkaasti popahtavan rap, trap, grime ja r&b-musiikkityylien välillä sekä tuo joissain kappaleissaan mukaan myös reggaeviboja. Toistaiseksi tämä vielä suurelle yleisölle kohtuu tuntematon lahjakkuus on kuitenkin ehtinyt keräämään jo jonkin verran mainetta ug-piireissä tehtyään yhteistyötä mm. Sairas T:n kanssa.

Färmy pyrkii tekemään trendikästä musiikkia suurelle yleisölle. Hän on perfektionisti, jolta ei lähtökohtaisesti tulla kuulemaan mitään muutamassa tunnissa väännettyjä sessarijulkaisuja, vaan kun musiikkia tehdään, niin sitten sitä hiotaan kunnolla viimeiseen asti. Mies on mukana kaikessa tuotannollisessa puolessa ja hioo tuotteistaan loppuun asti mietittyjä kokonaisuuksia.

Miehen esikoissinkku oli aiemmin tämän vuoden tammikuussa julkaistu letkeän tarttuva Teddy Bear, jonka sanoma oli kevyesti kuunneltavasta olomuodostaan huolimatta hiukan tavanomaista vakavampi. Teddy Bear oli tarina ihmisestä, joka ei halua tehdä pahaa muille, mutta joka omilla seikkailuillaan niin kuitenkin tahtomattaan tekee. Uutuussinkku Babylon on hyvin erilainen kappale. Babylon on nopeampitempoisempaa ja hiukan grime tyylisuunnasta vaikutteita ammentava tykitys, kun taas aiempi Teddy Bear oli rauhallisempi ja perinteisempi pop-biisi. Tämä tuokin esille Färmy monipuolisuutta artistina.

25-vuotias Robert Färm, eli Färmy, on tehnyt tiukkaan tahtiin uutta materiaalia. Nyt julkaistava Babylon on toinen kolmesta vuoden alkupuoliskolle aikataulutetuista sinkkulohkaisuista. Biisit ovat erilaisia niin tyyliltään kuin fiilikseltäänkin, mutta sekä Teddy Bear, Babylon, että Baby Mama tulevat kaikki tyrmäämään kuulijansa välittömästi.

Minkälainen mies itse Färmy sitten on?

– Kyl mä yritän olla mukava ja ystävällinen kaikille, mut mä en aina oo. Yritän kyl olla, vastaa artisti hymy suupielissään.

Miten luonnehtisit musiikkiasi ja minkälaisesta musiikista imet itse vaikutteesi?

– Mä teen oivaltavaa hiphop-musiikkia ja yritän koko ajan sekoittaa kaikkia genrejä sopivasti keskenään. Rakastan hiphopin lisäksi reggae ja ska musaa. Jos tunne välittyy hyvin musiikista, niin se on ihan sama mulle mitä musaa se on. Kunhan se vaan on tehty tuotannollisesti laadukkaasti ja oikealla tavalla, ja jos musiikissa on oivallettu jotain ja se herättää mussa itsessäni tunteita, niin silloin se on hyvää. Henkilökohtaisesti pyrin imemään itseeni vaikutteita kaikista sellaisista artisteista, jotka pystyy tällaisia tunteita saamaan pintaan. Enimmäkseen kuuntelen suomalaista ug-räppiä, mut aina jos löytyy esim. Spotifysta mikä tahansa biisi joka kolahtaa, niin ei sillä ole väliä minkä maalaista tai mitä genreä se on. Kyl mä kuuntelen vähä kaikkea hittimusasta uugeempaan.

Olet monitaituri ja teet käytännössä kaiken musiikin itse biiteistä lähtien. Millainen prosessi sinulla on biisien teossa?

– Joo, kyl se on se meitsin juttu tehä kaikki ite. Yleensä otan skeban käteen ja lähen sillä hakemaan niitä melodioita joita mun päässä pyörii. Sitten mä siirrän sen midikiipparin kanssa koneelle. Kyl mä tykkään miksaa ja duunaa. Koitan koko ajan kehittyä kaikessa tuotannollisessa puolessa kokonaisuutena. Kyl mä vaan koitan olla jatkuvasti taitavampi ihan joka osa-alueella mikä mua vaan kiinnostaa. Toivon, ettei koskaan tule sellaista tilannetta, että kokisin saavuttaneeni sen pisteen mitä olen tavoitellut. Välillä näkee artisteja, jotka leijuu sillä kuinka hyviä ne on. Meitsil se on kyl aika päinvastainen meininki. Haen jotenki täydellisyyttä koko ajan ja enemmänki haen koko aika niitä vikoja siinä omassa suorituksessa.

Mistä olet kotoisin?

– Mä oon syntyny Helsingissä, asunu Espoossa yläasteikäiseksi saakka ja sitten muutettiin Poriin. Asuttiin siellä kymmenisen vuotta ja nyt sitten oon taas takasin Baabelissa. Kaikista mestoista Pori tuntuu kuitenkin edelleen eniten kodilta. Siellä on se tiivein kaveriporukka kenen kanssa ollaan kasvettu toisiimme kiinni, mutta toki täällä pääkaupunkiseudallakin on tullu löydettyy loistavii frendejä ja alkaa tää taas pikku hiljaa tuntu toiselta kodilta tääkin.

 

Tiedotteen kuvat ovat vapaassa käytössä medialle. Kuvaaja: BJD.