Eino Antiwäkki julkaisi uuden singlen helmikuussa ulos tulevalta odotetulta kokopitkältä albumiltaan

eino-antiwakki

Eino Antiwäkki ja DJ Kapelimestari julkaisivat tänään 19. tammikuuta uuden ”Eino on yhä jumala” singlen digikanavissa. Biisi on kuunneltavissa mm. Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal ja Google Play musiikkipalveluista.

Eino Antiwäkki lukeutuu 2000-luvun tuotteliaimpiin suomiräppäreihin ja hän on varmasti tuttu nimi lähes kaikille genreen enemmän vihkiytyneille. Mies on ehtinyt pitkän uransa aikana julkaista jo yhdeksän albumia sekä kolme mixtapea. Tämän alun perin Järvenpäästä lähtöisin olevan, mutta nykyään Helsingissä vahvasti vaikuttavan miehen tuotanto on laajaa ja Eino julkaisikin ensimmäisen levynsä jo vuonna 2001. Alkuaikoina erityisesti Laveerren (nykyisin Lavis) kanssa työskennellyt mies on sittemmin tullut tunnetuksi yhtenä suomalaisen ”punchline”-räpin johtohahmoista. Artistin tuotanto jakaakin kuulijoidensa mielipipteitä ja poikii niin ihastusta kuin vihastustakin, mutta näinhän suurten artistien kohdalla pitääkin olla.

Viime vuodet mies on tehnyt musiikkia lähinnä Keemoh ja DJ Kapelimestari tuottajien kanssa. Pitkän uransa aikana hän on tehnyt yhteistyötä monien suomiräpin kärkinimien kanssa ja samoilla raidoilla hänen kanssaan on matkan varrella esiintynytkin artisteja kuten Paperi T, Tommishock, Sairas T ja Laveerre.

Eino on yhä jumala” on kolmas sinkkulohkaisu tulevalta EINOPEDIA albumilta, joka on parhaillaan ennakkomyynnissä levykaupoissa ja saatavilla CD ja LP formaateissa. Biisi on perinteistä Einoa, jossa ei liikoja kainostella, vaan jokainen riimi iskee tiukasti. Levyltä on aiemmin julkaistu kaksi digisingleä ja musiikkivideota: ”Muista aina puttaa” ja ”Glory Hole”.

17. helmikuuta on suuri historiallinen päivä. Kyseisenä päivänä kumottiin aikanaan kieltolaki Yhdysvalloissa vuonna 1933, Pohjois-Korea perustettiin vuonna 1948, Kosovo itsenäistyi vuonna 2008 ja Libyan kansannousu alkoi vuonna 2011. Nyt 17. helmikuuta 2017 viedään homma aseisiin ja julkaistaan Eino Antiwäkin uusi kokopitkä albumi EINOPEDIA.

Yhdessä tuottajansa DJ Kapelimestarin kanssa tehty uusi kokopitkän albumi julkaistaan digi, CD ja LP (vinyyli) formaateissa. Artistin omien sanojen mukaan kyseessä tulee olemaan hänen viimeinen kokopitkä julkaisunsa. Albumin kappaleet ”Viedään homma aseisiin 3” ja ”Eino on yhä jumala” ovat taatusti vanhojen fanien mieleen ja pitävät sisällään tuttua tiukkaa ”punchline” riimittelyä. Kappaleet kuten ”Predator”, ”Pron”, ”Glory Hole” ja ”Muista aina puttaa” puolestaan pitävät sisällään seksuaalisviritteisiä fantasioita, jotka saattavat jakaa kuulijoiden mielipiteitä. Kokonaispakettina tässä lienee kuitenkin yksi alkuvuoden odotetuimmista suomiräp-levyistä. Levyn jakelusta vastaa Playground Music.

Eino on kuin suomalainen versio Jay Z:stä. Yhdysvaltalaisräppärin tapaan hän on omien teidensä kulkija, joka ei ole välittänyt valtavirtaräpin suuntauksista, vaan on tehnyt musiikkia omalla tavallansa ja säilyttänyt oman linjansa. Jay Z:n tapaan Eino myös vähän väliä uhkailee lopettaa uraansa ja jokainen levy on aina viimeinen. Huhut miehen eläköitymisestä ovat kuitenkin vahvasti liioiteltuja, vaikka hän itse näitä lopettamisjuttuja aina heitteleekin. Lisää musaa on varmasti tulossa, ehkä ei kuitenkaan enää uusia levyjä. Tästä syystä Einopedia kannattaa hankkia levyhyllyyn!