Tukevat Kukot – Kuuhullu – Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal, Google Play

Tukevat Kukot - Kuuhullu (sigisinglen kansikuva)

Kuuntele Spotifysta
Kuuntele Apple Musicista
Kuuntele Deezeristä
Kuuntele Tidalista
Lataa Google Playsta

Siirry valitsemaasi musiikkipalveluun klikkaamala palvelun logoa

Kuuhullu on bileräppiä kryptisillä sanoituksilla. Biisin lyriikoita voinee tulkita monella tavoin, mutta myöhemmin marraskuussa julkaistavassa musiikkivideossa nähdään miten pojat bailaavaat siihen malliin, että heräilevät aavikolta puoli vuotta myöhemmin muistamatta välissä tapahtuneesta mitään. Jokainen löytänee tämän pitkäksi venyneen bileviikonlopun viban tästä biisistä. Joku saattaa myös yltyä krebaamaan tanssilattialla kappaleen mukaansatempaavan trap-biitin tahdissa.

Tukevat Kukot on mielen hämyisissä sopukoissa syntynyt ja fyysisesti Helsingin Kalliossa vaikuttava duo. Yhtye tuo omalla panoksellaan virkistävän tuulahduksen perinteiseen suomiräp-kenttään. Runoilijan mielellä, mutta poikabändin ulkonäöllä siunatut herrasmiehet käsittelevät musiikissaan usein synkkiä aiheita, joskin pilke silmäkulmassa. Kukkojen tuotannossa kulminoituvat massasta erottuvat biiti ja vahvat sanoitukset.

Yhtyeen synnystä ei ole vain yhtä tarinaa. Toistetuin niistä kertoo kuitenkin, että veljekset tapasivat valtion suosiollisella avustuksella herran vuonna 2004. Tätä seuranneella taipaleella duo on tehnyt musiikkia enemmän tai vähemmän aktiivisesti erinäisillä kokoonpanoilla. Näiden kokemusten pohjalta muotoutui vahva yhteinen näkemys millaista musiikkia he haluavat tehdä. Alkuvuodesta 2013 aikoinaan käytetty nimi Tukevat Kukot kaivettiin jälleen arkistoista ja sillä tiellä miehet ovat edelleen.