Matta K.

Tamperelaissyntyinen Matta K. julkaisi tänään levy-yhtiödebyyttinsä Nälkävuosi EP:n muodossa. Viisi kappaletta sisältävä platta löytyy nyt kaikista musiikkipalveluista. Artistin lisäksi levyllä kuullaan vierailemassa myös DJ Massimoa ja Ällää.

Matta K. aloitti musiikkiuransa vasta 35-vuotiaana vuonna 2016. Miehen historia on monimuotoinen ja värikäs. Monenlaisia elämänvaiheita nähnyt Matta K. on kehittynyt kaduilla vietetystä ajasta tiedostavaksi artistiksi, jolla on omanlaisensa soundi. Nykyään taiteilijanimen takaa löytyykin viidessä eurooppalaisessa yliopistossa opiskellut yhteiskuntatieteiden maisteri. Artistin sanoituksissa tasapainoittelevat kauniit ja karut aiheet, elämänkokemus ja huumori sekä halu tuoda suomalaiseen musiikkiin kaivattua syvyyttä ja samanaikaisesti rehellisyyttä ja röyhkeyttä sanoa juuri se mitä haluaa.

Matta K. yhdisti keväällä 2017 voimansa kitaristi L. Berrylandin kanssa. L. Berryland tunnetaan ilmiömäisenä kitarataiturina ja erityisesti hänen ”live looping” taitonsa ovat saaneet huomiota niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Kaksikon tiimissä lopullisen soundin takana työskentelee Matta K.n idoli ja ystävä, Tommischock, jota kaksikko kutsuu osuvasti nimellä ”Yoda”.

Nyt ilmestyneen EP:n ja livesovitusten pohjalta rouhivan kaksikon musiikki on ainutlaatuinen hip hop-fuusio, myllytys kitarasooloja ja raspista Matta K. lyriikkaa.