Mitä mietit

Mitä mietit
JULKAISU
Mitä mietit
Eneyetee
 • Artisti:

  Eneyetee

 • Julkaistu:

  24.8.2016

 • Genre:

  EDM

 • Tuotanto:

  Kahikko & Jespr

Mitä mietit

Loimaalta kotoisin oleva 24-vuotias Eneyetee (Eemeli Rasi) tekee impressionistista hipster hop-musiikkia syvällisillä sanoituksilla höystettynä. Biisiensä aiheet artisti ammentaa omasta elämästään. Poliisin uran jäätyä haaveeksi kahden aivokasvainleikkauksen jälkeen, Eemeli päätti antaa kaikkensa musiikille. Sairaudet ovatkin sävyttäneet nuoren muusikon elämää, mutta samalla nämä rankat kokemukset ja niistä ammennetut sanoitukset ovat synnyttäneet meille yhden suomalaisen hiphopin lupaavimmista ja hyvätapaisimmista artisteista.

”Mitä mietit” singlebiisi edustaa ns. tropical EDM musiikkigenreä. Sen sisältämä tarina kertoo yksipuolisesta ihastuksen tunteesta. Juuri niistä pienistä ujoista kohtaamisista kahden kesken, kun kumpikaan osapuoli ei tiedä mitä sanoa, ja siitä kun miettii mitä toinen ajattelee katsoessaan sinua syvälle silmiin. Biisin nopeatempoinen poljenta saa taatusti tanssijalat vipattamaan jo alkuviikosta ja pistää sinut odottamaan viikonloppua.

Kappaleen idea syntyi kun Eneyetee huomasi ihastuneensa opiskelukaveriinsa. Artisti kirjoitti tunteidensa innoittamana biisin ja toivoi sen saavuttavan tarinan toisen osapuolen radion tai muun median välityksellä. Kuinka romanttista olisikaan, jos kyseinen henkilö autossa radiota kuunnellessaan kuulisi tarinan itsestään.

Biisin sävellyksestä ja biitistä vastaa raumalainen tuottajakaksikko Kahikko & Jespr. Artistin ja tuottajien yhteistyö alkoi kun Eneyetee oli ehtinyt etsiä EDM-tuottajaa jo lähes vuoden verran. Hän kuuli kyseisestä tuottajaduosta kolmannelta taholta ja päätti ottaa heihin yhteyttä. Ensimmäinen tapaaminen sovittiin jo heti ensimmäisessä puhelussa ja Kahikko & Jespr lähetti artistille puolivalmiita demotaustoja kuunneltavaksi, joista valittaisiin sinkkujen aihiot. Ensimmäisellä tapaamisella päätettin jo lähteä työstämään kahta sinkkua.

Singlen äänityksestä ja studiotuotannosta Suomenlinnan studiolla vastasi Pirkka Räisänen. Masteroinnin hoiti Porista käsin pitkän linjan suomalaisen hip hop -musiikin vaikuttaja Tommi (Tommishock) Langen.

KUUNTELE SPOTIFYSTA

Vastaavia julkaisuja