Rahatta saa ja hevosetta pääsee (feat. Notkea Rotta ja Pikkolo & Jaarli)

Rahatta saa ja hevosetta pääsee (feat. Notkea Rotta ja Pikkolo & Jaarli)
JULKAISU
Rahatta saa ja hevosetta pääsee (feat. Notkea Rotta ja Pikkolo & Jaarli)
Arjen Antisankarit
 • Artisti:

  Arjen Antisankarit

 • Julkaistu:

  14.9.2016

 • Genre:

  Rap & Hip Hop

 • Tuotanto:

  PhonicHaze

Rahatta saa ja hevosetta pääsee (feat. Notkea Rotta ja Pikkolo & Jaarli)

Tämän yhtyeen nimi kannattaa painaa mieleen, sillä heiltä on lupa odottaa vielä paljon. Modernia urbaania fuusiota soittava trio tuo yleisön kuultavaksi taidokasta riimittelyä höystettynä kovalla rock-asenteella ja tunnistettavalla omalla raa’alla saundillaan. Bändin imago on yhtä pubi-iltojen huurruttama kuin tämän tiedotteen promokuva, mutta kundien musiikki pärähtää päähän kuin krapulainen hönkäys suoraan naamalle.

Arjen Antisankarit on varsin tuore, vasta kesällä 2015 muodostettu kokoonpano, joka sainattiin välittömästi Olari 21 Musiikille kundeista huokuvan lahjakkuuden, vahvojen persoonien ja kovalla fiiliksellä vedettyjen live-esiintymisten johdosta. Bändin muodostavat räppäri ja vokalisti Antisanteri, sekä instrumenteissa ja biiteissä vaikuttava, vahvan näkemyksen omaava tuottajakaksikko, PhonicHaze (J.Haze & Mphonic). Yhtyeen saundi juontaa juurensa syvältä mustan rytmimusiikin syövereistä yhdistyen Antisanterin akrobaattiseen ja laajaskaalaiseen lähiötarinoita kertoilevaan mikkityöskentelyyn.

Bändin biitit on ammennettu perinteisen hip hopin lisäksi puhtaasta 60-70-luvun root funkista (ja funkista), mennen siitä discon kautta jopa punkvivahteisiin ja nopeisiin breakbiitteihin, puhumattakaan rehellisestä modernista räp’n’rollista. Yhtyeen musiikissa voi kuulla vaikutteita mm. James Brownin, Rage Against the Machinen, Pink Floydin, Phreek Plus Onen sekä hip hopin eri vuosikymmenien läpi kahlatuista lukuisista merkkiteoksista, joista on sitten lopulta sovellettu nyt kuultava Arjen Antisankareiden moderni oma fuusiosaundi.

Nyt perjantaina 6.5.2016 julkaistava debyyttisingle ”Krapulahakuinen” on juuri sitä mitä nimen perusteella sopiikin odottaa, eli asenteella ja kekseliäillä lyriikoilla varusteltua musiikkia rankasta artistielämästä. Sanomassa on kuultavissa vanhemmasta olarilaisesta ja itä-helsinkiläisestä rataräpistä ammennetut vaikutteet, joihin on lisätty sekaan kirjoittajan omat mausteet. Lisäksi kaikki tämä on puskettu ulos hiukan modernimmalla ja tyylitellymmällä otteella yhdistäen eri musiikkilajeja toisiinsa.

Yhtyeen tulevalta albumilta on lupa odottaa paljon. Syksyllä 2016 julkaistava ”Rahatta saa ja Hevosetta pääsee” tulee olemaan räävitön tulevaisuuden kestoklassikko, jota keräilijät himoitsevat (turhaan!). Tätä teosta kateelliset yrittävät kopioida (onnistumatta!) ja fiksut hankkivat sen levyhyllyynsä (niin kauan kuin se on vielä mahdollista). Toki nuoremmat musiikinkuluttajat voivat myös yhtälailla striimata tämän tulevan platan vaikkapa Spotifysta, mikäli fyysisten levyjen hankkimisen käsite on heille täysin vierasta ja vinyylit ja CD:t ovat vain lähinnä hyllytilaa vievä menneisyyden jäänne.

KUUNTELE SPOTIFYSTA

Vastaavia julkaisuja